Your Cart
Brooke-18-inch-front

Wat zijn glueless pruiken?

Lijmloze pruiken hebben geen lijm nodig  om op het hoofd te blijven zitten. Meestal is een lijmloze pruik een closure, frontal of een full lace pruik. Bovendien worden deze pruiken vaak geleverd met clips of een verstelbare band die aan de wig cap is bevestigd, zodat je geen gebruik hoeft te maken van agressieve lijmen. 

Waarom een lijmloze pruik?

Veel mensen kiezen voor een lijmloze pruik omdat het langdurig dragen van een lijm op hun hoofdhuid of haarlijn en haarzakjes kan irriteren. Dubbelzijdige tape en pruiklijm beïnvloeden na verloop van tijd je haar en haarlijn onder de pruik. Het kan niet alleen een jeukende en rode hoofdhuid veroorzaken, maar het kan ook bijdragen aan geblokkeerde poriën die de groei van de haarzakjes zullen verstoren. Je zult haarlijm voor je pruiken willen vermijden als je last hebt van haaruitval omdat dit alleen maar het probleem kan verergeren als het niet op de juiste manier word aangebracht. Lijm kan ook rommelig en  moeilijk te gebruiken zijn

Het is ook belangrijk om te onthouden dat lijmen niet gezond is voor het haar, vooral als je een gevoelige hoofdhuid hebt. Trekken aan het haar en je eigen baby haartjes. Daarnaast kunnen strakke haar stylen of te veel haarwrijving leiden tot breuk en schade aan de haarzakjes. Om dit te voorkomen, raden we aan om de hoofdhuid eerst goed te verzorgen bijvoorbeeld met olie en dan nog beschermen met een wigcap.

Hoe installeer je een lijmloze pruik?

Lijmloze pruiken zijn super eenvoudig aan te brengen en kunnen op verschillende manieren worden gedragen. De meeste lijmloze pruiken worden geleverd met een elastische verstelbare band en clips aan de zijkant van de cap. Als dit toch liever niet wilt zijn deze altijd nog te verwijderen.

Sommige mensen spuiten de lace rond de haarlijn met een haarlak zoals got2b en smeren de spray vervolgens in met de vingers of de achterkant van een kam voor een zeer geblende haarlijn.

Pruiken met lace aan de voorkant worden alleen aan de haarlijn van het hoofd bevestigd en zijn gemakkelijk aan te brengen. Full lace pruiken zijn ook gemakkelijk te gebruiken. Een wigcap bevelen wij aan voor elke soort pruik of het nu een closure pruik of een frontal pruik is. Dit zodat de lace je hoofdhuid niet irriteert. Omdat een full lace pruiken een volledige basis van lace hebben, kun je de pruik op elke gewenste manier stylen.

Selecteer een Afleverpunt

Hi cutie! Ik ben op vakantie.🌴

Van 22 juli tot 29 juli ben ik op vakantie. In deze week ben ik dus niet bereikbaar. Alle orders worden 31 juli verstuurd.

Liefs Danisha💛